“Fényképezni annyit jelent, mint visszatartani a lélegzetet, amikor az illékony valóság pillanatában minden képességünk egyesül. Akkor a fej, a szem, a szív is ugyanazért működik. A fényképezés egyfajta kiáltás, de nem azért, hogy eredetiséget bizonyítsunk. A fényképezés az élet egyik formája.”

Henri-Cartier-Bresson

 

Tavaly még pocakkal, idén már az 5 hónapos gyermekemmel látogattam el a XX. Egri Fotóművészeti Alkotótáborba. Mint akkor, most sem csalódtam. Rengeteg jó program, kiváló előadók, kiállítások, fotósok az ország különböző pontjairól és külföldről is.

A gyermekem, Korina is nagyon élvezte a tábort. Ő az egri Horváth Zsigmond Lajos Fotókör legfiatalabb tagja, így számára kötelező volt a megjelenés. A résztvevők rögtön fel is tették nekem a kérdést: “Miért nem lóg még fényképező Korina nyakában???” Én sűrű elnézések közepette ígéretet tettem, hogy írok majd a Jézuskának az idén ezzel kapcsolatban és feltétlenül pótoljuk a hiányosságot. Korábban is eszembe juthatott volna a dolog, hisz milyen fotós az, akinek még fényképezőgépe sincsen????

A lányom nem csak résztvevője volt a programnak, hanem az esemény egyik “sztárja” is. Ennyit még szerintem életében nem fotózták, mint ma. Ha ébren volt, akkor azért, ha aludt, akkor meg azért. Szerencsére a csoportkép elkészítése előtt pont felébredt, így nagy élvezettel csavargatta Baricz Kati fotóművész ujját, miközben Víg Lajos (Extekergő) fotózott.

A csoportkép elkészült, én meg a sok kacatom közül kihalásztam a pendrive-om. Nem volt rajta sok fotó, csak 15 darab. Megmutattam őket Baricz Katinak és Molnár István Gézának is. Kaptam tőlük tanácsokat, biztatást és dicséretet. Most már tudom, hogy jó úton járok. Sokat kell még tanulnom, kemény munka vár még rám, de állok elébe!

Az már biztos, hogy az Egri Fotóművészeti Alkotótábor kihagyhatatlan esemény az életemben! Feltölt, kikapcsol, szórakoztat, tanít, fejleszt és még sorolhatnám. Csak ajánlani tudom a fotózás szerelmeseinek!

A tábor utolsó napja 2013.07.24-e. Addig még sok a program, és valahogy jó lenne megoldani, hogy én is ott legyek! Egy olyan csapatban, ahol mindenkit a fotózás érdekel, ahol segítjük egymást, hogy jobb fotósokká váljunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megosztom ...Share on Facebook32Share on Google+0Tweet about this on Twitter